Resultats de la cerca frase exacta: 49

Diccionaris terminològics
31. carxofera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Planta herbàcia perenne, de les famílies de les compostes, de 90 a 150 cm d'alçada, que es cultiva en climes temperats i secs i terrenys profunds i frescals. Les fulles contenen inulina i un principi amarg; en infusió, preferentment les fresques, són aperitives, digestives i afavoridores de la [...]
32. feniltiourea
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Compost de gust intensament amarg per a un 70% de la població i insípid per a la resta. Aquest diferent comportament del gust és heretat com un caràcter dominant. La fórmula del compost és C6H5NHCSNH2; comprèn un grup N-C=S, del qual depèn el peculiar sabor amarg [...]
33. limonina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Triterpenoide de fórmula C26H30O8, responsable del gust amarg del suc dels fruits dels cítrics. [...]
34. podridura amarga de la poma
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Alteració fisiològica de la poma que es manifesta pel desenvolupament de petites taques a l'epidermis i que dona gust amarg a la polpa. [...]
35. proantocianidina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Flavonoide present en diversos aliments i begudes, com ara el te verd i el vi negre, als quals aporta un sabor astringent o amarg. [...]
36. tintura de genciana composta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Preparat de genciana polvoritzada, pela de taronges amargues i llavor de cardamom, en una solució de glicerol, alcohol i aigua. Era emprada com a amarg. [...]
37. absintina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Principi actiu amarg extret de les fulles del donzell, que dona a l'absenta el seu gust característic i és afegit als vermuts com a estomacal. [...]
38. herba felera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Planta herbàcia anual de la família de les labiades, que creix en erms, guarets i pedregars secs; de gust amarg i aromàtic, té propietats antiespasmòdiques, diürètiques i antiartrítiques. [...]
39. cirera
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Fruit del cirerer (Prunus avium), arrodonit, de color vermell fosc, dolç o amarg i comestible. Els peduncles de les cireres han estat emprats en decocció com a diürètic. [...]
40. picrotoxina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Àcid picrotoxínic, de fórmula C30H34O13, principi que hom obté dels fruits de la croca de llevant (Anamirta cocculus). És una substància blanca, de sabor amarg; és estimulant del sistema nerviós central, especialment dels centres parasimpàtics. Hom l'ha [...]
Pàgines  4 / 5 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  Següent >>